Radfahrerhotel
denk positief.

Kanotochten

Kanotochten Nordhorn

Onderneem een bijzondere tocht door de stad. Onze kanotochten kunt u met of zonder begeleiding boeken. Direct vanaf de Denkfabrik in hartje Nordhorn vertrekken we voor een onvergetelijke tocht. Geniet van een zeer verrassend perspectief dwars door de waterstad Nordhorn.

Over kanalen en beekjes maakt u een rondvaart met onze gids en professional Klaus dwars door de binnenstad van Nordhorn (begeleid of onbegeleid). Een perfecte afsluiter om na een drukke dag van uw seminar te genieten van cultuur en natuur.

Prijs: € 15,00 per persoon

U heeft de keuze uit drie verschillende tochten:

Kano Citytour (begeleid/onbegeleid, duur: ca. 1 – 2  uur)

De tour begint met uitleg over kanotechnieken, veiligheid en het verloop van de route.

Deze tocht gaat via de Vechtesee naar de binnenstad van Nordhorn langs het marktplein, de grote oude kerk, rondje om de “Altstadtinsel”, door het stadspark en de grote sluis. U komt op het water de mooiste gevels en gebouwen tegen. Nordhorn wordt niet voor niets “Klein Venetië” genoemd. Aansluitend vaart u een stukje over het Nordhorn-Almelo-Kanaal en dan weer terug naar de Vechtesee om weer aan te meren bij de Denkfabrik.

Kano Relaxtour (onbegeleid, duur: ca. 1 – 3  uur)

De tour begint met uitleg over kanotechnieken, veiligheid en het verloop van de route. U start in Brandlecht op ca. 5km afstand van de Vechtesee.

Deze tocht leidt u langs velden, weides, koeien en paarden. Lekker dobberen midden op het platteland op prachtige watertjes waar u zelfs als u het wilt lekker het water in kunt. Op sommige plekken is het water maar tot op knie- of middelhoogte met een bodem van fijn zand. Een ideale tocht om even helemaal tot rust te komen en de geest vrij te maken. Eindpunt van de tocht is uiteraard de Vechtesee, waar de Denkfabrik aan haar oevers ligt.

Kano Adventuretour (onbegeleid, duur: ca. 2 -3  uur)

De tour begint met uitleg over kanotechnieken, veiligheid en het verloop van de route. Het vertrekpunt ligt bij Engden op ca.10km afstand van de Vechtesee.

U gaat de Vechte op, dwars door nog ongerepte natuur op weg naar de sluis van Brandlecht. Daar aangekomen, kunt u afhankelijk van de stand van het water de Fischtreppe naar beneden kanoën, om vervolgens door het wonderschone beschermde natuurgebied Tillenberge te dobberen.
Heeft u genoten en de rust van het natuurgebied tot u genomen? Mooi, er wacht namelijk een uitdagende stroomversnelling op de „moedige“ deelnemer aan de overkant. Hiervoor moet men dan wel de boot uit het water nemen. Niets moet en we zijn afhankelijk van de waterstand. Het laatste traject nodigt uit voor een fanatiek wedstrijdje op weg naar het einddoel. Ook hier eindigt de tocht bij de Denkfabrik.

Reserveren Kanotocht

Diese Seite in Deutsch anzeigen Diese Seite in Niederländisch anzeigen