Radfahrerhotel
denk positief.

Cultuur

cultuur hotel riverside

Een grote verscheidenheid aan culturele bezienswaardigheden kunt u vinden in de Grafschaft Bentheim in de nabije omgeving van het Riverside Hotel Nordhorn.

Diverse musea, waarvoor een aantal in de openlucht, nodigen u uit, de historie van de regio te leren kennen en de verhalen van toen te ervaren. In de waterstad Nordhorn zelf kunt u op pad met een ervaren gids voor een rondleiding, die kan variëren van de standaard stadstour tot een tour vanaf het water. Een aantal openluchtmusea en nagebouwde historische hoftuinen brengen u daadwerkelijk terug in de tijd naar de rijke historie van de regio.

 

kunstwegen

kunstwegen

kunstwegen

“kunstwegen” is een beeldenroute die langs de Vechte over een lengte van 140 km in totaal 80 kunstwerken in de buitenlucht telt. Daarmee is “Kunstwegen” het grootste vrij toegankelijke museum van Europa. De route loopt van de Grafschaft Bentheim tot in de provincie Overijssel. De meest recente uitbreiding vond plaatst in 2012. In het kader van het project “raumsichten” (vergezichten) werden negen nieuwe beelden geplaatst.

Openingstijden kunstwegen
Het gehele jaar door dagelijks te bezichtigen
Gratis entree

Contact
kunstwegen EWIV
Städtische Galerie Nordhorn, Vechteaue 2
D-48529 Nordhorn
Duitsland
Tel. 0049 5921 – 97 11 00
www.kunstwegen.org
www.raumsichten.org
kontakt@raumsichten.org

Rondleiding Nordhorn

Rondleidingen Nordhorn

Rondleidingen Nordhorn

Rondleidingen door de Venetië-achtige waterstad Nordhorn bieden u een afwisselende en spannende kijk op de stad. U kunt dit doen te voet, op de fiets of met de boot. Bij de klassieke rondleiding begeleiden ervaren gidsen u om met gepaste humor en gedegen kennis de historie en verhalen van de stad Nordhorn te vertellen. De VVV biedt ook stadstouren per “Fietse” aan, deze zijn op vaststaande dagen/tijden. De Drahtesel (fiets) is in de Grafschaft het belangrijkste vervoersmiddel. Een mooie inkijk in de oude historie van de stad Nordhorn, met haar scheepsbouwindustrie, verkrijgt u op de “Tuter”-rondleiding, hierbij staat “Tuter” voor de oude benaming van een scheepsjongen die bij slecht zicht schepen door middel van hoornsignalen bij het navigeren hielp. Wilt u echt wat bijzonders? Dan is de “Nordhorn zu Fuß und zu Wasser”-Tour een aanrader. Na de klassieke stadstour vaart u met één van de Vechteboten en beleeft u Nordhorn vanuit een uniek perspectief.

Contact stadstochten Nordhorn
VVV-Stadt- und Citymarketing Nordhorn e.V.
Firnhaberstr. 17, 48529 Nordhorn
Duitsland
Reserveringen via tel.: 0049 5921 – 80390
www.vvv-nordhorn.de

Bronzezeithof Uelsen

Bronzezeithof Uelsen

Bronzezeithof Uelsen

Wilt u de geschiedenis van dichtbij en aktief beleven? Dan raden we u het Bronzezeithof te Uelsen aan. In dit prehistorische park zijn alle nagebouwde bouwwerken uit de bronstijd zoals ze destijds daadwerkelijk waren. U loopt midden door de prehistorie en ziet hoe men lang geleden heeft geleefd en gewerkt op een boerderij. Evenementen en voortdurende uitbreiding en verbeteringen van het Bronzezeithof maken een herhaalbezoek voor velen dan ook zeer de moeite waard.

Openingstijden Bronzezeithof Uelsen
April – Oktober
Zondags 13 tot 17 uur
Op iedere eerste zondag van de maand wordt traditioneel brood gebaaken en vis gerookt.

Entree op zondag:
Volw. EUR 2,00, Kinderen: EUR 1,00

Contact
Bronzezeithof Uelsen
Am Feriengebiet 7
49843 Uelsen
Duitsland
Tel. 0049 5942 – 1411
www.bronzezeithof.de
info@bronzezeithof.de

Schloss Clemenswerth

Schloss Clemenswerth

Schloss Clemenswerth

Als enige nog in stand gehouden jachthuis van Duitsland biedt het Schloss Clemenswerth in Sögel haar bezoekers met regelmaat evenementen en verschillende museumtentoonstellingen. Voor wie meer op zoek is naar rust, frisse buitenlucht en een prachtige wandeling is het meer dan 42 hectare grote park ideaal. Niet voor niets is Schloss Clemenswerth cultureel erfgoed en één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Noord-Duitsland. Laat u zich hiervan overtuigen!

Openingstijden Schloss Clemenswerth
Geopend van 01.03. – 28.03.:
11 tot 16 uur, met bezichtiging o.l.v. een gids

van 29.03. – 31.10.:
10 tot 18 uur

´s maandags gesloten
(behalve op Feestdagen)

Contact
Emslandmuseum Schloss Clemenswerth
49751 Sögel
Duitsland
Tel: 0049 5952 – 9323-25
www.clemenswerth.de
schloss@clemenswerth.de

Openluchtmuseum Ootmarsum

Openluchtmuseum Ootmarsum

Openluchtmuseum Ootmarsum

Geniet van een reis door de tijd voor het hele gezin. In het Openluchtmuseum van Ootmarsum vindt u tot in detail nagebouwde vakwerkhuizen uit de oude tijden van de regio Twente. Een speciaal kindermuseum, waar op speelse wijze de kinderen over de geschiedenis lerend onderhouden worden, terwijl de volwassenen een prachtige indruk krijgen over het dagelijks leven van de boeren en landheren van weleer.

Openingstijden Openluchtmuseum Ootmarsum
Dagelijks geopend van 10 tot 17 uur

Entree
Kinderen 0-10 jaar: gratis
Kinderen 10-16 jaar: EUR 5,00
Volw. 16-65 jaar: EUR 6,00
65+: EUR 5,00
Met Museumjaarkaart: Gratis

Moormuseum Geeste

Moormuseum Geeste

Moormuseum Geeste

Beleven en doen rond om het Moor (veen) en zijn wisselwerking met de mensen – dat biedt het Moor (Veen)museum in Geeste – Groß Hesepe. Naast de beide tentoonstellingshallen, waarin diverse interessante zaken gepresenteerd worden waaronder imposante machines, kunt u via de Feldbahn het hoogveen bewonderen of op het Siedlerhof oude huisdierrassen van dichtbij bekijken. Tijdens een kleine pauze kan men even rustig van de kostelijke regionale specialiteiten in het Museumscafé genieten.

Vertrektijden Feldbahn Moormuseum
In de periode van 1 mei tot en met 31 october dagelijks om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. De tocht duurt ongeveer 30 minuten.

Contact & Prijzen
Emsland Moormuseum
Geestmoor 6, 49744 Geeste – Groß Hesepe
Duitsland
Telefoon: 0049 5937 – 70 99 90
Fax: 05937 – 70 99 930
www.moormuseum.de
kontakt@moormuseum.de

rock'n'popmuseum

rock’n’popmuseum Gronau

rock’n’popmuseum Gronau

Wie geinteresseerd is in de pop-muziek van de 20e eeuw, zal tijdens zijn bezoek aan het rock’n’popmuseum in Gronau volledig aan zijn trekken komen. Op 3.000 m2 wacht een bijzondere reis dwars door de historie van de hedendaagse pop-muziek. Dankzij de modernste technologiën beleeft men hier geluid op een geheel nieuwe wijze: Geluidscorridors en mediale installaties leiden u over een weg naar de diverse thematische en unieke tentoonstellingen.

Openingstijden rock’n’popmuseum
Woensdag t/m zondag: 10 tot 18 uur
Maandag: gesloten
Dinsdag: alleen op aanvraag (voor groepen vanaf 30 personen)

Contakt & Prijzen
rock’n’popmuseum
Udo-Lindenberg-Platz 1
48599 Gronau
Duitsland
Tel. 0049 2562 – 81 48-0
www.rock-popmuseum.com
info@rock-popmuseum.de

schifffahrtsmuseum

Scheepsvaartmuseum Nordhorn

Scheepsvaartmuseum Nordhorn

De tijd dat de scheepsbouw een belangrijke bron van inkomsten was in Nordhorn kun je je tegenwoordig bijna niet meer voorstellen. Toch was dit in de 19e eeuw absoluut het geval en het scheepsvaartmuseum van de stad neemt u mee naar deze glorietijden. Daar vindt u een tentoonstelling van o.a. scheepsmodellen, zeekaarten en nautische instrumenten. Ontdek het maritieme verleden van de waterstad Nordhorn tijdens uw bezoek aan het scheepsvaartmuseum.

Openingstijden Scheepsvaartmuseum Nordhorn
Di – Do: 9 tot 12 uur

Contact
Schifffahrts-Museum Nordhorn gGmbH
Lingener Straße 132
48531 Nordhorn
Duitsland
Tel. 0049 5921 – 307141
www.schiffahrts-museum-nordhorn.de
info@schiffahrtsmuseumnordhorn.de

stadtmuseum

Stadtmuseum Nordhorn

Stadtmuseum Nordhorn

“Menschen, Mode und Maschinen – Textilkultur und Textilgeschichte aus Nordhorn” een reis terug in de tijd die zeer de moeite waard is. Een permanente tentoonstelling in het hoofdgebouw van de toenmalig in Nordhorn gevestigde textielfabriek NINO, de zogeheten NINO-Hochbau. Een verrassende reis door de geschiedenis van de textielproductie en hoe de stad hierop floreerde. Foto’s en documenten geven weer hoe de drie grote textielfabrieken NINO, Povel en Rawe hun stempel hebben gezet op een era en het reilen en zeilen in Nordhorn.

Openingstijden
Di., Wo., Vr. en Za.: 14 tot 18 uur
Donderdag: 14 tot 21 uur
Zondag: 11 tot 18 uur

Contact
Stadtmuseum Nordhorn
NINO Hochbau
NINO-Allee 11, 48529 Nordhorn
Nordhorn
Tel: 0049 5921 – 721 500
www.stadtmuseum-nordhorn.de
kontakt@stadtmuseum-nordhorn.de

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo in Apeldoorn fungeert sinds haar volledige restauratie in 1984 als nationaal museum. Met haar volledig ingerichte zalen en vertrekken uit de 18e eeuw en de prachtige paleistuin met betoverende fonteinen imponeert deze bijzondere plek. Ieder jaar weer trekken vele bezoekers naar deze unieke locatie. Het omliggende paleispark trakteert na het bezoek aan het museum op een heerlijk ontspannen wandeling.

Openingstijden Het Loo
Di – Zo: 10 tot 17 uur
Maandags, behalve op Feestdagen, gesloten
Kaartverkoop aan de kassa.

Prijzen
Volwassenen: EUR 14,50 per peroon
Kinderen 4 – 17 jaar: EUR 5,00 per persoon
Kinderen tot 4 jaar: gratis

Contact
Paleis Het Loo Nationaal Museum
Bezoekadres: Ingang via de parkeerplaats aan de Amersfoortseweg, Apeldoorn.
Navigatie invoer: Amersfoortseweg, 7313 AA
Postadres:
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn
Tel: (0031) 55 – 577 24 00
www.paleishetloo.nl
info@paleishetloo.nl

Diese Seite in Deutsch anzeigen Diese Seite in Niederländisch anzeigen